В парафії Свв. Сергія і Вакха представили перебування та діяльність Митрополита Андрея Шептицького у Римі
  • Пон, 04/05/2015 - 11:50

«Слуга Божий Митрополит Андрей Шептицький і Рим». Саме під такою назвою в неділю, 3 травня 2015 року, відбулася науково-просвітницька лекція в рамках щонедільної катехизації для дорослих в українській парафії Свв. Сергія і Вакха в Римі.

Доповідачем під час недільної зустрічі був історик Олег Цуньовський, який детально розповів про перебування та діяльність Митрополита Андрея в Римі у різні періоди його життя.

Найперше доповідач розповів про візити Митрополита Андрея до Рима в часі його юності, які стали для нього доленосними, адже саме під час однієї із перших поїздок до Вічного міста молодий Романа Шептицький мав нагоду зустрітися 24 березня 1888 року із Папою Левом XIII і, попросивши благословення в Понтифіка, вступив до монастиря. Відтак під час доповіді були представлені цікаві факти із життя Митрополита, зокрема його діяльність для блага української Церкви і народу в Римському середовищі.

Після завершення лекції усі присутні отримали в подарунок книжку ієромонаха Євгена Небесняка (згромадження оо. Салезіян св. Івана Боско) «Митрополит Андрей».

Зазначимо, що недільня лекція відбулася в контексті численних подій, що заплановані в українській парафії в Римі з нагоди святкування Року Митрополита Андрея. Метою цієї та інших подібних зустрічей є донести до української громади Рима якомога детальнішу інформацію про Слугу Божого Митрополита Андеря та допомогти всесторонньо пізнати постать великого Архиєрея зі Святоюрської гори.