В Парижі поліція брутально викинула католиків з церкви, перервавши Месу, щоб могти почати зносити церкву
  • Чтв, 04/08/2016 - 12:40

В паризькій церкві св. Ріти ось уже 30 років підряд відправляються св. Меси за екстраординарним римським обрядом (тзв. Тридентійський) Інститутом Доброго Пастиря. Інститут Доброго Пастиря – Товариство апостольського життя католиків-традиціоналістів, які знаходяться у повній єдності з Апостольським престолом. Діє на території Франції, Колумбії і Чилі.

3 серпня цього року французька поліція увірвалась до церкви св. Ріти, насильно перервала св. Месу і побила присутніх та виволокла священиків і вірних з неї. Усе відбувалось у виразно брутальний спосіб. Причина такої поведінки – рішення місцевого муніципалітету знести церкву і на її місці збудувати паркінґ для супермакету розташованого неподалік.

Протести представників місцевої муніципальної громади, прохання церковних структур не зупинили муніципалітет від намагання виконати своє рішення.

Генеральний суперіор Інституту Добрий Пастир виразив огірчення ситуацією і висловив французькій владі рішучий протест.  Представники Інституту Доброго Пастиря висловлюють також здивування шизофренічності ситуації, яка склалася – з одного боку президент Франції Франсуа Олланд напад і вбивство ісламістами католицького священика в Нормандії о. Жака Амела назвав нападом на саму французьку ідентичність, а з іншого влада сама нападає на цю ідентичність, що її руйнувати.  

ВІДЕО:

 

За матеріалами dnevno.hr та messainlatino.it