В Патріаршому соборі служили Утреню з каноном святого Андрея Критського
  • Чтв, 14/04/2016 - 14:51

13 квітня 2016 року, в Патріаршому соборі Воскресіння Христового владика Богдан (Дзюрах), Секретар Синоду Єпископів УГКЦ, очолив Утреню з каноном святого Андрея Критського.

З Архиєреєм співслужили о. Ніканор Лоїк, студит, о. Андрій Хім'як, о. Любомир Яворський та о. Валерій Гром. Молитву супроводжував хор семінаристів Київської Трьохсвятительської духовної семінарії.
 

Під час моління о. Ніканор, адміністратор храму читав життєпис преподобної Марії Єгипетської. Опісля духовенство та прихожани храму, згідно з уставом, по середині храму продовжили молитись Каноном Андрея Критського. Під час співання молитов присутні били доземні поклони, підкреслюючи цим покаянний вимір молитви.

На завершення Утрені владика Богдан подякував усім за присутність та спільну молитву: «В Богослужіннях часто молимось: "Осталий час життя нашого в мирі і покаянні скінчити подай Господи". Ми сьогодні спільно пройшли дуже інтенсивно цей час покаяння. Щиро вам вдячний за витривалість в молитві та за сердечність цих піснеспівів. Нехай Господь Бог прийме скруху наших сердець, наші покаянні молитви, які ми заносили сьогодні у власному імені та в імені цілого нашого народу», - наголосив Єпископ.