В Патріаршому Соборі вшанували жертв Чорнобильської» трагедії
  • Птн, 28/04/2017 - 09:49

26 квітня 2017 року, в Патріаршому Соборі Воскресіння Христового вшановуючи жертв Чорнобильської» трагедії провели концерт–реквієм «Чорнобиль молодь буде пам’ятати».

Захід провели з ініціативи Всеукраїнської громадської організації «Асоціація «Афганці» Чорнобиля» разом з Національним педагогічним університетом ім. Михайла Драгоманова.

З нагоди пам’ятної дати листом до вірян звернувся Отець і Глава УГКЦ Блаженніший Святослав: «Дата 26 квітня для кожного українця – день болю і смутку, бо біда, що несподівано закралася до домівок багатьох тисяч наших співвітчизників, принесла сльози та незворотні втрати. Ми зі смутком згадуємо всіх, хто віддав своє життя під час ліквідації цієї катастрофи, щоби ми, які продовжуємо життя, могли жити у безпеці», – йдеться в зверненні Патріарха.

Глава УГКЦ також висловив побажання, щоб цей концерт-реквієм був пам’яттю за всіх, хто загинув: «Нехай буде нагадуванням на майбутнє, щоб не допустити до подібних трагедій в наступних поколіннях. Пам’ятаймо, що творцем Всесвіту є Господь Бог і саме він є господарем нашого світу. Він дав нам його в дар, щоби ми, управляючи ним, розвивали його на благо людства, а не нищили його», − написав Блаженніший Святослав.

Зазначимо, що у концерті взяли учать близько 200 артистів і музикантів, серед яких були Герої України, народні артисти України, заслужені діячі мистецтв, лауреати міжнародних конкурсів.

Концертні заходи пройшли в рамках акції «Україна пам’ятає» у місті Києві та м. Чорнобилі, яку Всеукраїнська громадська організація «Асоціація «Афганці» Чорнобиля» проводить до річниці трагедії Чорнобильської трагедії.