В першу чергу ми повинні пам’ятати, що маємо виховувати, а вже тоді навчати – владика Дмитро (Григорак)
  • Нед, 10/05/2015 - 11:45

07 травня 2015 р.Б., відбулась урочиста академія з нагоди відзначення 75-літнього ювілею Чортківського гуманітарно-педагогічного коледжу імені Олександра Барвінського.

Високоповажними гостями були преосвященний Владика Дмитро (Григорак), правлячий Архієрей Бучацької єпархії УГКЦ та представники духовенства міста Чорткова.

«В першу чергу ми повинні пам’ятати, що маємо виховувати, а вже тоді навчати. Тому що знання є великою силою, яка повинна бути дана в добрі руки. Саме в цих завданнях виховання і просвічення заради добра, мета Церкви, держави і вас, дорогі педагоги співпадає. Тому бажаю вам бути добрими вчителями і пам’ятати, що від вас залежить не тільки знання, з якими діти підуть у світ, але і те, як вони їх використовуватимуть, для добра чи зла» – наголосив владика Дмитро у привітальному слові. Також разом із привітаннями, владика подарував навчальному закладу "Шематизм БУчацької єпархії УГКЦ" та Ікона Пресвятої Богородиці, до якої студенти закладу повинні завжди заносити свої молитви, як до своєї доброї матері.

Офіційними гостями ювілейних урочистостей були також представники влади голова Тернопільської обласної ради Хомінець В.П., делегація департаменту освіти і науки Тернопільської обласної державної адміністрації, керівники районних органів влади та мерії міста, колеги-педагоги.

Вітальні слова лунали і від делегації з Тернопільського національного  педагогічного університету імені Володимира Гнатюка, з Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника, з Білгород-Дністровського педагогічного училища.

До свого першого навчального закладу, який дав старт у професійній діяльності зі словам вдячності та подарунками прибули й колишні випускники з Тернополя, Одеси та Києва. В концертній програмі урочистої академії "Живем на білім світі ми для обраної раз назавжди справи" виступили народні художні колективи коледжу.

Хочемо додати, що особливістю ювілейної дати було відкриття музею історії коледжу та концертно-навчальної літньої сцени, які освятив владика Дмитро, разом із запрошеним духовенством. Саме на ній було продовжено святкування ювілею студентською молоддю – відбувся фестиваль мистецтв "Україна понад усе", де виступили викладачі та студенти, гості з Білгород-Дністровська – вокальне тріо "Зоряне намисто", а також друзі з медичного коледжу м. Чорткова.