В питанні реформи Римської курії не йдеться про демоктатію в управлінні Церквою
  • Втр, 19/11/2013 - 17:45

Папа Франциск прагне реформувати Римську курію, щоб зробити її роботу більш ефективною. Цьому може послужити пастирська опіка осіб, які там працюють. Курія потребує "інтернаціоналізації", оскільки за останні роки значно змінилася національна структура Католицької Церкви. Про це розповів у розмові з "National Catholic Register" кардинал Шон Патрік О'Мелі, член Ради кардиналів для допомоги Святішому Отцеві в управлінні Церквою.

Не можна говорити про введення демократії, як моделі управління Церквою, підкреслив архиєпископ Бостонський. Єдина модель - це розпізнавання Божої волі в атмосфері діалогу та молитви.

Часті заклики Папи Франциска до захисту гідності людини, на думку єрарха, невипадкові. Ми повинні навчитися розпізнавати цінність людей, яких не помічає сучасна культура, вважає кардинал О'Мелі.

Єрарх з жалем зауважив, що криза, пов'язана зі зловживаннями духовенства, привела до ситуації, коли священнослужителі стали більш замкнутими у своїх контактах з мирянами, побоюючись неправильного розуміння своїх намірів з боку інших.

Кардинал О'Мелі повторив думку Папи Франциска, що Церква повинна бути своєрідним "польовим госпіталем" для лікування осіб, спустошених гріхом.

За матеріалами http://be.radiovaticana.va/