В Північній Італії – паніка, вірні залишаються без Євхаристії
  • Пон, 24/02/2020 - 17:54

Підпорядковуючись вказівкам влади, дієцезії в північній Італії запроваджують цілковиту заборону публічної відправи Євхаристії. Така заборона вже діє в Мілані, Венеції, Модені та Павії.

В Туринській архиєпархії вже заборонили проводити катехези та інші душпастирські зустрічі. Також дано вказівку в Попільну середу посипати голови попелом без фізичного контакту священника з вірними.

Італія на сьогодні є третьою країною після Китаю і Південної Кореї з найбільшою кількістю підтверджених інфікувань коронавірусом. Там йдеться вже про понад 200 випадків захворювань і п’ять смертей, інформує gosc.pl.

Місцеві єпископи закликають, щоб, враховуючи неможливість брати участь в літургії, вірні більше часу присвячували роздумам і молитві в колі сім’ї.

«Так само як наші предки в часи набагато страшніших епідемій, візьмімо до рук вервиці, щоб віддатись під опіку і заступництво Марії», - пишуть вони.

На думку єпископа з Павії, сьогоднішня криза може стати часом очищення і дозрівання нашої віри, нагодою для скріплення зв’язку із Христом Спасителем. Він також переконаний, що наростаюча паніка, неспокій і брак відчуття безпеки є наслідком такого ставлення, в якому людина хоче мати все під контролем, не погоджується із своїм станом, своєю ламкістю, відсуваючи водночас Бога поза горизонт власного існування. «Ми думаємо, що все маємо під контролем, але реальність нас переростає. Нам потрібно наново навчитись як поєднувати боротьбу з хворобою із довірою до правдивого володаря світу», - додав ломбардський єпископ.