В Північній Кореї постає католицька лікарня
  • Суб, 17/08/2013 - 14:44

 Генеральний настоятель бенедиктинців, отець Ноткер Вольф поділився своїми думками щодо ситуації у Північній Кореї. Священик повернувся з цієї, закритої для світу, країни кілька днів тому. Там він відвідав будівництво католицької лікарні, яким займаються отці бенедиктинці. Говорячи про постійну напруженість у відносинах між Заходом і Північною Кореєю, священик зазначив, що остання "хоче бути шанованою". "Це проблема всіх переговорів: на Заході думають, що Північна Корея маленька і незначна комуністична держава, але так не може тривати. Також і вони хочуть бути шанованими і відчувати себе нарівні з іншими, вони не хочуть принижуватися перед іншими людьми або країнами. Треба поважати їх чутливість ", - сказав о. Вольф.

Він поділився, що на власному досвіді знає про ефективність шанобливих відносин з північно-корейською владою. Священик зазначив, що поважаючи їх, можна досягти згоди у багатьох питаннях. Отець Вольф розповів, що таким шляхом бенедиктинці отримали дозвіл на будівництво лікарні в Північній Кореї. "Вони бачили, що ми їх поважаємо, не накладаємо ембарго і не загрожуємо силою. Ми християни знаємо: сила суперечить посланню Ісуса, а ми тут щоб служити ", - сказав він.

Отець Ноткер Вольф розповів, що майбутня бенедиктинська лікарня в Північній Кореї буде розрахована на 100 місць. У ній будуть різні відділення, в тому числі гінекологічне. Священик поділився, що отримувати новини з Північної Кореї складно, тому щоб перевірити стан справ на будівництві, він змушений був поїхати туди особисто.

За матеріалами http://be.radiovaticana.va