В Північній Рейн-Вестфалії за 5 років осквернено 3500 християнських церков
  • Втр, 10/01/2017 - 13:44

Поліція німецької федеральної землі Північна Рейн-Вестфалія за останніх п’ять років, з 2011 по 2016 рік зафіксувала 3500 випадків вандалізму, тобто осквернення християнських церков у цій федеральній землі, повідомляє The Catholic Thing.

Більшість європейців, ймовірно, ніколи не отримають цю інформацію, оскільки поліція у деяких європейських країнах боїться викликати паніку серед населення тим фактом, що вона нездатна забезпечити громадянам фундаментальну безпеку. Але тут в гру включена і політична коректність.

Найгіршим є те, що безпекова криза цього разу не є загрозою із зовні, а з середини Заходу. Німецька канцелярка Ангела Меркель добре сказала, що проблеми Європи не в тому, що в ній забагато мусульман, а в тому, що замало християн. Хоча це – запізніла раціоналізація проблеми, яка виникла, як наслідок дозволу мільйонам мусульман оселитися в Німеччині, в той час коли Європа виявилась пов’язана Шенгенською угодою.

Світські й релігійні провідники Заходу, на жаль, заплуталися в спробах заперечити релігійну компоненту сьогоднішнього тероризму. Навіть і Ватикан, який би мав розуміти фундаментальне значення релігії в житті людини, приєднав свій глос до тих, хто стверджує, що терористичні напади є наслідком торгівлі зброєю, нафтою, жаданням влади, грошей, а не сповідування певної форми релігії.

Здорове суспільство зрозуміло б, що 3500 нападів на християнські церкви тільки в одній європейській провінції – це серйозна небезпека.  

Це не означає «війну з ісламом», але постійну боротьбу з тими, включаючи і представників культури, до якої ми належимо, а хто загрожує фундаменти свободи людини і людської гідності.