В Польщі невідомі намагались підпалити древній храм
  • Птн, 01/11/2013 - 15:11

Невідомі особи облили легкозапальною сумішшю статую Христа, а потім запалили вогонь. Страшно уявити, що могло б трапитись, якби вогонь поширився на древній храм. «Це просто чудо, що двері не загорілись і вогонь сам погас», – говорить парох храму Пресвятого Серця Господа Ісуса в Сулістровічах, о. Ришард Сташак. Він не має сумнівів, що власне Боже Провидіння врятувало святиню.

Священик розповідає також, що від того часу, як він почав відбудовувати древній храм, він став обʼєктом переслідування. «Деякі вчинки мають злочинний характер, тому я повідомив про них прокуратуру»,– розповідає о. Ришард, посилаючись на інтернет-сторінки, на яких закликають до ненависті супроти нього і Церкви, а також очорнюють добре імʼя парафії.

«Багато кому не до вподоби те, що ми намагаємося повернути до святості храм на Слаському Олімпі», – розповідає священик, додаючи, що Слєжа є для усіх, і він не має наміру її привласнювати, проте нехай цього не роблять також і ті, хто вважає, що храм повинен бути «поганського характеру». «Храм стояв там від ХІІ століття. Милуватись красою природи там можуть також невіруючі і особи, які, споглядаючи дію створіння, хочуть молитовно поєднатись з Богом.

За матеріалами wiara.pl