В протистоянні коронавірусу салезіяни наслідують приклад св. Дона Боско
  • Срд, 04/03/2020 - 13:39

Знаємо із джерел масової інформація, що Італія є одною з країн в якій виявилися особи інфіковані коронавірусом, особливо північна частина Італії.

Через це місто Турин і регіон П’ємонту, вживає всіх необхідних засобів, щоб запобігти поширенню вірусу, та надати невідкладну допомогу людям які захворіли. Цілий тиждень були закриті школи, відмінені всі заходи де передбачалося велике скупчення людей, а також мешканцям регіону були дані вказівки як поводитися, щоб  уникнути зараженню і що робити при появі певних симптомів, облаштовані належно лікарні і служба швидкої допомоги. Також Архиєпископ Турину дав вказівку, щоб на один тиждень припинити масові богослужіння з проханням в родинах приділити більше молитви та читанню Слова Божого. Так були також відмінені поїздки делегатів Капітули до міста К’єрі.

Генеральний настоятель на початку тижня після молитви, окропив всіх освяченою водою, дав особливе благословення, поручаючи роботу Генеральної капітули та всіх делегатів під опіку Матері Божої Помічниці християн, та подарував кожному делегату медальйончик і іконку Матері Божої Помічниці християн.

Цей епізод пригадав багатьом один випадок з життя Св. Отця Боско. Коли в 1854 році до Турину підійшла епідемія тифу і потрібно було волонтерів, щоб допомагати хворим мешканцям міста. Отець Боско зібрав своїх старших юнаків з проханням стати волонтерами сказавши їм наступне: «Якщо ви всі будете перебувати в ласці Божій  і уникатимете важків гріхів, та носитимете освячений медальйончик Пр. Богородиці, який я Вам роздам, і молитиметесь щоденно: «Отче наш», «Богородице Діво», і «Слава Отцю і Сину і Св. Духові», молитву з проханням заступництва св. Алойзія, додаючи коротку молитву: «Від усякого зла, визволи нас, Господи», – запевняю вас, що ніхто з вас не захворіє тифом.  І так і сталося, як передбачав святий. Від серпня по листопад, коли припинилася епідемія тифу ніхто з хлопців Отця Боско не захворів.