В Прудентополі (Бразилія) розпочалася катехитична конференція
  • Птн, 28/07/2017 - 12:01

27 липня в м. Прудентополіс (штат Парана, Бразилія) розпочалася катехитична конференція на тему «Катехизація – передання віри, скріплення єдності», в які беруть участь катехити, священики, богопосвячені особи з усієї Бразилії, Аргентини, Парагваю, загалом понад 100 осіб.

 

Конференція розпочалася із Божественної Літургії; на відкритті слова привітання виголосили владика Володимир (Ковбич), Митрополит Куритибської архиєпархії св. Івана Хрестителя, владика Мирон (Мазур) - єпархія Непорочного зачаття Діви Марії в Прудентополісі, владика Даниїл (Козлінський) - єпархія Покрови Пресвятої Богородиці у Буенос-Айресі та владика Петро (Стасюк), голова Патріаршої катехитичної комісії УГКЦ, єпархія святих апостолів Петра й Павла в Мельбурні (Австралія).

Після обіду представники з єпархій окреслять особливості катехизації в митрополії і єпархіях, зосередившись на актуальному стані, викликах, потребах у катехитичному служінні.

Конференція має на меті сформувати візію і пріоритети катехитичного служіння у наступному десятилітті на патріаршому та митрополичих, єпархіальних рівнях. Це перша конференція із серії: наступні відбудуться в Україні (для Східної та Західної Європи), у США та Канаді.