В рамках фестивалю "Вгору серця" франківці пройшли середмістям молитовною ходою
  • Пон, 01/05/2017 - 15:29

30 квітня на Вічевому майдані Івано-Франківська відбулась завершальна стадія Х фестивалю Христового міста «Вгору серця-2017».

В рамках фестивалю о 16 годині на Вічевому майдані нагородили переможців конкурсу “Для Бога я створю найкраще”.

Опісля від храму Царя Христа монастиря отців Василіян до Вічевого майдану вирушила молитовна хода. До ходи долучилися сотні франківців, які з вервицями у руках, вимолювали у Господа кращої долі для Батьківщини нашої України. 

В часі спільної молитви священнослужителі Івано-Франківської Архієпархії УГКЦ виголошували повчальні проповіді, базуючись на посланнях Діви Марії, які Вона дала в Фатімі. Знаменно, що цього року Вселенська Церква відзначає 100-ліття цих об'явлень і в Івано-Франківську сьогодні містяни молитовно лучись з громадох християн усього світу, які беруть участь у святкуваннях в Португалії. Це підтверджує і той факт, що впродовж всієї ходи молільники несли скульптуру Божої Матері, об'явленої у Фатімі.

Завершилась хода на Вічевому майдані. Єпископ-помічник Івано-Франківський Преосвященний Владика Йосафат Мощич звернувся до учасників молитви та всіх присутніх з повчальним словом, в якому, перш за все, подякував за спільну молитву та бажання свідчити свою віру перед світом. "Мати Божа у Фатімі, серед іншого, просила молитись на вервиці за навернення Сходу, Росії", - сказав Владика. "Власне це прохання Пресвятої Богородиці ми сьогодні старалися виконати. Ми повинні молитися і засвідчувати нашу віру в Христа Воскреслого і таким чином зможемо здолати будь-якого агресора", - заохотив Архієрей.

Після нього зі сцени до громади звернувся також Міський голова п. Руслан Марцінків. Очільник подякував організаторам за проведення фестивалю та наголосив на тому, що Івано-Франківськ - справді Христове місто, в якому сповідували і будуть сповідувати християнські цінності.

Продовжився вечір заключним гала-концертом фестивалю «Вгору серця-2017».