В Римі проходить літній християнський табір для українських дітей
  • Птн, 19/07/2013 - 14:09

15 липня при Соборі св. Софії в Римі розпочався літній християнський табір для дітей українських мігрантів. Впродовж 7-ми днів діти віком від 6 до 14 років будуть поєднувати відпочинок з духовним збагаченням та пізнанням українських звичаїв і культури. Ініціатива проведення табору належить парафії св. Сергія і Вакха в Римі у співпраці з Товариством «Свята Софія», фундацією Єпископської конференції Італії «Мігрантес» та Патріаршої катехитичної комісії.

Програма табору побудована таким чином, щоб за допомогою відпочинку, навчання, молитви та праці у групах створити атмосферу любові та довіри один до одного. Кожен день таборування діти розпочинають спільною молитвою та виконанням гімну України,  вивчають біблійну історію Старого та Нового Завітів, поєднуючи навчання з інтерактивними іграми та заняттями з образотворчого мистецтва. Захід проводиться при Підтримці Патріаршої катехитичної комісії на основі євангелізаційної програми «Моя мандрівка з Ісусом та друзями». Додамо, що аніматори табору вже мають досвід організації подібних заходів для дітей українських мігрантів в Іспанії та Канаді.

«Організація літніх християнських таборів є надзвичайно важливим внеском у християнське виховання наших дітей, їхній культурний розвиток та формування національної ідентичності. Перебуваючи далеко від батьківщини, наші діти дуже швидко асимілюються, забувають рідну мову тощо. Тут вони мають можливість не лише спілкуватися рідною мовою, але краще пізнати свою Церкву та національну культуру», - розповів о. Марко Семеген, Пасторальний координатор для українців греко-католиків Італії.

19 липня діти матимуть нагоду зустрітися з владикою Діонісієм (Ляховичем), Апостольським візитатором для українців греко-католиків Італії та Іспанії.

Прес-служба Товариства «Свята Софія»

Джерело:  www.ukr-parafia-roma.it