В Римі розпочався другий рік навчання на Богословсько-катехитичному курсі
  • Чтв, 09/11/2017 - 11:14

Від 3-го до 5-го листопада тривала IV сесія Богословсько-катехитичного курсу для вишколу катехитів Української Греко-Католицької Церкви в Італії. Вже за звичним маршрутом 29 учасників курсу з’їхалися з усього Піренейського півострову до інституту “Оpera Don Calabria” в Римі, аби навчитися новому, пригадати вже вивчене на першому курсі та поділитися набутим досвідом.

Варто сказати, що майбутні катехити збираються в столиці Італії три рази на рік. Під час інтенсивних триденних лекцій викладачі та студенти, окрім навчання беруть участь в спільній молитві та Літургії. Таким чином учасники курсу творять не лише навчальну групу, а й духовну спільноту.

Як годиться, кожну пару студенти та викладачі розпочинають із молитви «Царю Небесний».

Цього разу викладачами були о. Володимир Волошин з Флоренції, який говорив про Заповіді Божі та Блаженства, дані Ісусом Христом під час Нагірної проповіді. Опісля до аудиторії було запрошено о. Ігоря Горішного. Викладач ознайомив учнів стисло з Патрологією, розповів студентам про науку патристику, яка вивчає життя, праці та критику Отців Церкви. Про Богослов’я ікони учасники курсу дізналися від іконописця о. Ореста Козака, а на завершення о. Григорій Лозінський розповів про Іванівські писання у Святому Письмі Нового завіту.

Справжнім незабутнім сюрпризом для студентів стало те, що Сестри Служебниці Непорочної Діви Марії привезли до каплиці інституту ікону з частинкою мощей Блаженної Йосафати, яка повернулась до Риму після чотирьох років подорожей по осередкам цього Згромадження в цілому світі. Цього року Згромадження СНДМ святкує 125 років від свого заснування. На згадку про це с. Дженес Солюк та с. Павла Гойдра подарували студентам вервиці та образки.

Галина Левандовська, слухачка БК курсу (Milano)