В Римі відбудеться презентація книги про Митрополита Андрея Шептицького
  • Втр, 14/05/2013 - 09:16

Парафія Святих Мучеників Сергія і Вакха в Римі
(Piazza Madonna dei Monti, 3)

запрошує

на презентацію книги отця Августина Баб’яка

 

«Подвиг Митрополита Андрея Шептицького як Апостольського Візитатора для українців (1920-1923) і його взаємини з урядом Польщі»,

 

котра відбудеться, в парафіяльному залі, в четвер 16 травня 2013 року о 18:30.

 

Очолить презентацію, автор книги отець доктор Августин Баб’як, відповідальний за справи української громади, яка проживає на єпархіальній території Тренто і Больцано-Берсаноне. Також у презентації візьмуть участь: Кир Діоніcій Ляхович, Апостольський Візитатор для Українців в Італії та Іспанії і отець Порфирій Підручний, ЧСВВ.

 

Історично-наукова праця «Подвиг Митрополита Андрея Шептицького як Апостольського Візитатора для українців (1920-1923) і його взаємини з урядом Польщі», розміром 247 сторінок побачила світ в італійському видавництві «Сromopresse», що в м. Тренто (Італія), 15 березня 2013 р., накладом 1000 примірників. Книга належить до серії наукових досліджень під патронатом Центрального Державного Історичного Архіву України м. Львова та Наукового Товариства в Україні ім. Тараса Шевченка (м. Львів).

 

Автор представляє історію життя і пастирську діяльність харизматичної фігури Української Греко-Католицької Церкви – Митрополита, Слуги Божого Андрея Шептицького. Митрополит, народжений 1865 року, став протагоністом складного історичного періоду як для Європи в цілому, так і для своєї рідної землі, на якій після Першої світової війни зіткнулися інтереси Польщі і більшовицької Росії: поляки були зацікавлені у відновленні територіальної цілісності держави в попередньому, довоєнному вигляді, а російська сторона хотіла зміцнити свої нові, щойно створені комуністичні республіки. У такій складній ситуації Слуга Божий Андрей виступив людиною могутньою і сміливим пастирем, готовим на самопожертву заради свого народу в його віровизнанні. Був простий і доступний, завжди на боці найслабших і принижених, незалежно від їхніх релігійних переконань.

 

Довідка
Отець д-р Августин Баб’як, греко-католицький священик, який з 1992 по 2002 рік душпастирював у Франції, де навчався у Ліонському Католицькому Університеті, в якому 1999 р. захистив докторську дисертацію. З 2002 року душпастирює для українських іммігрантів на півночі Італії. У 2005 році закінчив постуляційний курс у Римі. З 2006 р. на прохання архиєпископа Тренто працює у постуляційному бюро як Промотор справедливості. З 2007 р. співпрацює з Науковим Інститутом Релігії м. Больцано, де читає курс про Духовність Східної Церкви.

 

Джерело: http://www.ukr-parafia-roma.it