В Ріо-де-Жанейро цього року розпочнеться «Маніфест заради порятунку створіння»
  • Пон, 03/06/2013 - 20:25

XXVIII Всесвітній день Молоді буде присвячений питанням охорони природного навколишнього середовища та сталого розвитку.

 

Цьогорічний Всесвітній день Молоді (ВДМ) пройде у Ріо-де-Жанейро (Бразилія) з 21 по 28 липня 2013 року і буде історичним, адже буде першою визначною подією для Папи Франциска, який візьме участь у цих святкування в якості Вселенського Архієрея.

 

Всесвітній день Молоді в Ріо претендує на те, щоб стати історичним також з тієї причини, що в часі його відзначення буде стартувати так званий «Маніфест заради порятунку створіння».

 

На заклик Папи Франциска, фонд Івана Павла II для молоді, Папської ради мирян та італійське Міністерство навколишнього природного середовища, підписали спільний протокол «Цілісність створіння і сталий розвиток» з метою реалізації, в рамках відзначення ВДМ, програми про втілення ініціатив для сприяння поширенню та обміну знаннями, інформацією та досвідом серед молоді, задля їх позитивного ставлення до питань захисту створіння та сталого розвитку.

 

Зустріч, присвячена темі «Охорони створіння та сталому розвитку», передбачена на 24 липня 2013 року і буде трансльована по цілому світі. У ній візьмуть участь вчені, богослови, експерти з Організації Об'єднаних Націй, представники італійського та бразилійського Міністерства навколишнього природного середовища та представники місцевих церков та екологічних рухів.

 

Інформаційна служба Бюро УГКЦ з питань екології з посиланням на news.va та liberoquotidiano