В Росії набирає обертів антиукраїнська істерія на релігійному ґрунті
  • Пон, 11/08/2014 - 17:14

В РФ набирає обертів антиукраїнська істерії, яка розпалюється на ґрунті того, що начебто в Україні переслідують УПЦ МП.

Так 11.08. 2014 р. представники «Христианского правозащитного центра» пікетували Посольство України в РФ у Москві з вимогою припинити переслідування православних московського патріархату в Україні. Свої вимоги пікетувальники пояснили заявою Російського інституту стратегічних досліджень (РИСИ).

Підігрівається також ця істерика і в середовищі російської молоді. Так 08.08.2014р. організовано молебень, у якому прийняли участь учасники Всеросійського молодіжного форуму «Селингер-2014» за мир в Україні. В реальності ж учасники молилися за перемогу «православного воиства Новороссии».

У російських ЗМІ з’явилися повідомлення, що начебто український уряд планує заборону релігійних організацій. 

Також РПЦ знову розпалює істерику, стосовно того, що начебто українські військові вмисно руйнують московсько-православні храми.

Інформаційне агентство «Интерфакс» своєю підбіркою новин старається створити у своїх читачів враження, що набором добровольців до Нацгвардії України займаються виключно неопогани.

Також практично усі російські ЗМІ широко розтиражовали останні заяви Місцеблюстителя УПЦ МП митрополита Онуфрія, оздобивши їх істеричними коментарями.