В Росії за проповідь Євангелія оштрафували християнина з США
  • Срд, 24/08/2016 - 11:37

14 серпня Залізничний районний суд міста Орла (Росія) звинуватив американського громадянина Оссеваарде Дональда Джей в незаконному веденні місіонерської діяльності. Американець був визнаний судом винним і засуджений до штрафу, повідомляє Християнський Мегапортал invictory.com.

Як повідомив на своїй сторінці в Facebook адвокат «Слов'янського правового центру» Костянтин Андрєєв, Дональд був заарештований у власній квартирі, куди з'явилися співробітники поліції, щоб зафіксувати «факт незаконних зборів групи». За його словами, група зібралася в квартирі американця для молитви і читання Біблії. У суді Дональду також поставили в провину, що він незаконно розклеїв оголошення, в яких вказав, що бажаючі вивчати Святе Письмо можуть звернутися до нього для спільного вивчення.

«Проблема не в самому штрафі, який складає трохи більше $ 700, а в тому, що суд фактично визнав право Оссеваарде Дональда Джей вільно поширювати Євангеліє Ісуса Христа, згідно з його переконанням, незаконною дією, - підкреслив адвокат. - Фактично, суд порахував, що американський громадянин, який згідно з російськими законами має такі ж права, як і росіянин, винен в тому, що не повідомив владі в письмовій формі про початок діяльності своєї "релігійної групи"».

У суді Дональду відмовили в адвокаті, але потім надали свого, який в «довірчій бесіді» порадив визнати провину, а потім повідомив, що краще б американцеві взагалі виїхати з міста, «так як всяке може трапитися з ним і його сім'єю».

В даний час сім'я Дональда знаходиться в США, а він сам готовий відстоювати свої права перед російським правосуддям, тому що впевнений, що закон на його боці, а він став жертвою неправильного застосування закону і, можливо, ксенофобії.