В РПЦ побачили якесь міфічне самоорганізовування своїх вірних в Україні
  • Птн, 28/11/2014 - 16:04

Шеф Синодального відділу Московського патріархату з питань взаємодії церкви і суспільства прот. Всеволод Чаплін заявив на ІІІ Ставропольському форумі Всесвітнього російського народного собору, що в Україні відбувається сильний тиск влади на відділ Московського патріархату в Україні – УПЦ МП, як приклад такого тиску російський церковний достойник назвав підписання Рівненського меморандуму. Про це повідомляє сайт «РИА Новости», який є частиною пропогандистської машинерії Кремля, очолюваної Дмітрієм Кісєльовим.

Також прот. Чапліну привиділось якесь міфічне самоорганізовування московсько-православних вірних для захисту своїх інтересів, які начебто ущемляються українською владою.

Проте, слід зазначити  і нехарактерні тенденції. Так прот. Чаплін висловив сподівання, що в майбутньому відбудеться примирення на теренах «святой Руси», фактично допустивши можливість окремішності українців: «І тоді ми зможемо, хочеться надіятися, вернутися  до дружби і взаєморозуміння, щоб відчувати себе, якщо не одним народом, то духовно близькими народами, при повному збереженні всієї свободи, самостійності і відмінностей, якщо хочете в політичній сфері» - заявив Чаплін.