В РПЦ вважають українську гривню виразом неймовірної націоналістичної гордині українців
  • Чтв, 30/10/2014 - 20:27

Кремлівський рупор «РИА Новости» опублікував інтерв’ю з управляючим справами Московської патріархії митрополитом Санкт-петербурзьким і Ладожським Варсанофієм. 

Як і годиться в теперішніх часах, московсько-православний митрополит невідомо з яких причин побачив в Україні аж таку жахливу поляризацію суспільства, яку вже неможливо нічим зупинити, крім чудотворною Божою інтервенцією і такий жахливий зріст націоналізму, який нічим неможливо викорінити, крім війни. Митрополит Варсанофій також затягнув уже традиційну для московського православ’я пісеньку про захоплення московсько-православних храмів уніатами.

Він також висловив переконання, що теперішня ситуація в Україні є прямим наслідком того, що українська влада буцімто шукала підтримки в уніатів і розкольників, вочевидь керуючий справами Московської патріархії мав на увазі греко-католиків та київських православних. Щоправда, митрополит північної столиці Московщини кілька рядків пізніше твердить, що навпаки, - це уніати і розкольки переконали українську владу підтримувати саме їхні конфесії.

Керуючий справами Московської патріархії вислови надзвичайне обурення, що в Україні в магазині йому звернули увагу на те, що в Україні в магазині розраховуються не російськими рублями чи американськими доларами, а українською гривнею. Митрополит Варсанофій вважає це виразом величезної націоналістичної гордині українців. Цікавим моментом є і те, що свою покупку московсько-православний архієрей робив у неділю. Тобто в день, коли християни мали би відпочивати від справ, а займатися поглибленою молитвою і читанням Святого Письма, а не купувати товари, які не є необхідними для порятунку життя.