В с. Мала Вільшанка відзначили 90 років церкви Архистратига Михаїла
  • Нед, 22/11/2015 - 20:56

21 листопада 2015 року, громада села Мала Вільшанка, Золочівського району відсвяткувала 90 років свого храму Архистратига Михаїла, який у 1925р. перенесли зі с.Соколівки Буського району.

З нагоди цього свята очолив Божественну Архиєрейську Літургію преосвященніший владика Венедикт (Алексійчук). Разом з адміністратором храму о. Остапом Гнатівом радість свята розділили протопресвітер Глинянського протопресвітеріату о. Володимир Савчинський та запрошені отці з сусідніх сіл Глинянського та Буського протопресвітеріатів.

Перед початком Літургії кир. Венедикт освятив намісні ікони в стилі школи І. Рутьковича. Які написали іконописці Дмитро та Наталя з іконописної майтерні при Львівській Архиєпархії УГКЦ.

У своїй проповіді владика наголосив, що “Наше життя не є набір випадковостей, що так сталося, що нам повезло або не повезло. Це не випадковість. Наше життя дане Богом. І дуже важливо побачити за цим всім Господа. Намзначно важче побачити Господа за якоюсь бідою, клопотами але і це Бог дає. І лише з часом можемо побачити, що те, що вважали за зло, вийшло на добро. Бо Бог дав ці обставини і цих людей, щоб ми свідчили правду. І так в нашому житті, ми або свідчимо Божу правду, або ні. Нейтрального стану не існує. І свідчити цю правду має кожен з нас своїм життям”

Завершився пастирський візит єпископа молитвою «Боже великий єдиний», архиєрейським благословенням та спільною світлиною, на згадку про ці відвідини.