В Санкт-Петербурзі освятили храм Святого Антонія Падуанського
  • Срд, 11/09/2013 - 11:11

8 вересня архиєпископ Паоло Пецці, митрополит архиєпархії Матері Божої в Москві, освятив у Санкт-Петербурзі монастирський храм Святого Антонія Падуанського, що належить Конвентуальним францисканцям.

Історія цієї обителі почалася в 1996 році, коли Чин Братів Менших Конвентуальних придбав старий будинок, в якому за радянських часів розташовувалася фабрика пластмасових виробів. Незважаючи на те, що в будівлі не було електрики, води та опалення, через кілька місяців тут оселилися перші брати францисканці.

Незабаром тут почали здійснюватися регулярні богослужіння, які щоразу збирали все більше віруючих. На початку XXI століття на місці занепалої будівлі почалося зведення монастирського комплексу та храму. Церква стала особливим місцем вшанування святого Антонія.

У червні цього року Конвентуальні францисканці з Падуї подарували петербурзькій громаді релікварій, в якому берігалися мощі святого Чудотворця. Петербурзькі католики переобладнали його у вівтар, який став головною реліквією церкви.

На урочисте освячення храму приїхали численні віруючі з усіх петербурзьких парафій, а також з Великого Новгорода, Луги, Гатчини і численні гості з Білорусії, Польщі та Італії, в тому числі ректор базиліки Святого Антонія в Падуї о. Енцо Пояна OFM Conv.

Конвентуальні францисканці та петербурзькі шанувальники святого Антонія вже направили прохання про присвоєння новоосвяченому храму статусу єпархіального святилища.

За матеріалами http://ru.radiovaticana.va