В селищі міського типу Обертин відкрили пам’ятну дошку воїну АТО
  • Суб, 20/02/2016 - 14:08

В селищі міського типу Обертин відкрили пам’ятну дошку Погорєлову Михайлу Анатолійовичу воїну, який загинув в Іловайську під час проведення АТО.

Для посвячення меморіальної дошки, яку розмістили на фасаді місцевої школи, прибув правлячий архієрей Коломийсько-Чернівецької єпархії Кир Василій (Івасюк.)
Розпочалось дійство з виконання Державного Гімну України. Під супровід останніх акордів гімну владика Василій здійснив освячення пам’ятної дошки.

Потім архієрей звернувся до присутніх з такими словами: “Сьогодні ми зібралися тут, щоб віддати належну шану загиблому патріоту України. Хочу в першу чергу подякувати батькам за належне виховання сина, адже не кожен зможе віддати своє життя в жертву за Батьківщину й мирне небо над головою для всіх нас. Також не випадковим є розміщення меморіальної дошки, адже саме в цій школі навчався Михайло Анатолійович. Звідси під відповідним скеруванням вчителів простелилась дорога молодого юнака в широкий світ”. Далі владика закликав всіх молитися за мир в Україні, щоб не гинули молоді хлопці, які є цвітом нашої нації - нашим майбутнім, щоб в цей рік Милосердя Господь змилувався над нашою ненькою Україною і зіслав Свого ангела миру на рідну землю.

Після цих слів Кир Василій очолив панахиду за упокій душі воїна Михайла, та всіх людей, які загинули відстоюючи незалежність нашої держави.

Варто відзначити, що на освячення прибула численна кількість людей. Серед присутніх були предстаники місцевої влади, бойові побратими героя та просто не байдужі люди. Звісно, така багатолюдність свідчить про те, що рани, наслідком якої є антитерористична операція ще не загоїлись, вони і досі болять.

Погорєлов Михайло Анатолійович нагороджений орденом “За мужність” 3 ступеня, на жаль посмертно.