В Сербії розпочав свою роботу карітасовий телефонний Центр довіри «Нитка»
  • Птн, 20/11/2015 - 11:48

16 листопада 2015 р., в Руському Керестурі, у Сербії, розпочав свою роботу карітасовий телефонний Центр довіри «Нитка» - центр духовно-психологічної підтримки для осіб, які мають певні проблеми: юнацькі, емоційні, родинні та інші.

Центр відкритий для осіб з усіх парафій Апостольського екзархату для католиків візантійського обряду у Сербії. Ініціатором і засновником Центру був «Карітас» Апостольського екзархату, на чолі з виконавчим директором Янком Катона, а координатором є психолог Соня Віславскі.

Крім Керестура, центр має свої лінію і в Новому Саді. Обидві працюватимуть щоденно з понеділка до суботи від 20 до 22 години. Зацікавлені можуть зателефонувати і поспілкуватися русинською або сербською мовою; а також кожного понеділка від 20 до 22 години буде відкрита лінія у Ґорнім Брегу біля Сенти, де буде можливість спілкуватися сербською або угорською мовами.

На телефон Лінії довіри «Нитка» може зателефонувати кожен, хто має певну проблему або потребу бути вислуханим. Центр довіри працює на засадах цілковитої анонімності.

Відкриттю телефонної Лінії довіри «Нитка» передувала психологічна і духовна підготовка волонтерів. Навчання пройшли коло 20 волонтерів з різних місцевостей, які після закінчення підготовки отримали сертифікати.