В Шотландії до католиків ставляться з підозрою, – Архиєпископ Глазго
  • Втр, 15/08/2017 - 17:36

Архиєпископ Глазго зазначив, що люди в Шотландії досі таять в собі «туманну підозру, що католикам серед них не місце». Архиєпископ Філіп Тарталья говорив про це під час виступу в Архиєпархії Філадельфії.

Хоча застарілі протестантські упереження вже відійшли в минуле, зараз, за словами Архиєпископа, існують більш «витончені» форми дискримінації.

«Атеїсти і секуляристи в 1960-ті і 1970-ті роки були схильні ігнорувати Католицьку Церкву чи висміювати її, однак сьогодні багато хто вважає її єдиною найбільшою загрозою їхньому розумінню понять справедливості і рівності, особливо коли йдеться про питання людської сексуальності», - наголосив він.

«Якщо Церква не погодиться на нові приписи сьогодення щодо людської особи – а Вона повинна це зробити – то Їй слід очікувати на жорстоке ставлення до себе».

Ця ворожість походить від «нового ‘релігійного’ консенсусу», сформованого з «комбінації скептицизму, споживацьких апетитів та політичної нетерпимості», - вважає Архиєпископ. – «Він прикривається за маскою прогресивних висловлювань, однак його жертвами стають ті, хто є практикуючими християнами», інформує Catholic Herald.