В Соборі Паризької Богоматері молились за мир
  • Пон, 28/07/2014 - 12:33

Перед обличчям воєн, які палають у різних куточках Близького Сходу і не тільки, кардинал Андре Вен-Труа, Архиєпископ Парижу та Ординарій для вірних східного обряду, які проживають на території Франції та не мають власного єпископа, розпорядився, щоб у неділю, 27 липня 2014 р., в Соборі Паризької Богоматері у столиці Франції відслужено Святу Месу за мир, на яку архипастир запросив всіх парижан, щоб «молитися за братів і сестер Сходу».

«Літо 2014 року переповнене трагедіями», – зазначає у спеціальному посланні кардинал Андре Вен-Труа, пояснюючи: «Ситуація у Святій Землі та її наслідки в нашій країні, ситуація в Україні й трагедія збитого літака, справедливо полонять наші думки». Трагічним є також становище християн Іраку, які «змушені залишити Мосул і всі свої пожитки, щоб врятувати своє життя», як також християн у Секторі Гази.

«Закликаю всіх католиків Парижу не забувати своїх братів і сестер на Сході», – пише архиєпископ французької столиці, заохочуючи також подбати про підтримку біженців та християнських громад, які зазнають труднощів, складаючи пожертви до відповідних фундацій.