В Соборі Юра буде виставлено для почитання Вифлеємську ікону Пресвятої Богородиці
  • Пон, 05/12/2016 - 09:59

У суботу, 3 грудня 2016 р.Б.,  Високопреосвященний ІГОР, Митрополит Львівський, звершив в Архикатедральному Соборі Святого Юра Велику Вечірню з Литією з нагоди свята Введення у храм Пресвятої Владичиці Нашої Богородиці і Приснодіви Марії. Співслужили владиці адміністратор Архикатедри митрофорний протоієрей Роман Кравчик та священики Собору.

Під час Богослужіння було урочисто внесено та виставлено для почитання і молитви спис ікони Вифлеємської Матері Божої, освячений на оригіналі. Постійне місце перебування ікони Вифлеємської Матері Божої ― базиліка Різдва Христового у Вифлеємі, поблизу спуску в Печеру Різдва, де народився Христос.

Вифлеємська Чудотворна ікона – це єдина із прославлених ікон Божої Матері, на якій Пресвята Діва посміхається, тоді як традиційно в іконографії Богородиця зображується серйозною, скорботною або замилуваною.

До Пресвятої Богородиці на честь її ікони Вифлеємської моляться про дарування дітей, про їх благополуччя, про сімейне щастя. При будь-яких життєвих обставинах ми звертаємось до Матінки Небесної і просимо про допомогу. І ніхто не буває обійденим увагою нашої Заступниці.

Прийдімо ж до Храму і просімо Пречисту Діву Марію про допомогу в наших потребах, наслідуймо Її чесноти та просімо бути Провідницею на тернистій дорозі життя.

Пресвята, Пречиста, Преблагословенна Богородице Діво!
Під Твою милість прибігаємо, Твоєї помочі благаємо, тільки на Тебе уповаємо!