В Сокальсько-Жовківській єпархії відбудеться тиждень духовності, присвячений Року Божого Слова
  • Срд, 28/02/2018 - 11:46

З 12 по 19 березня 2018 року у навчальних закладах в межах Сокальсько-Жовківської єпархії буде проведено Тиждень духовності присвячений Року Божого Слова в Україні – 2018 згідно з рішенням Всеукраїнської Ради Церков.

«Одне, в чому ми абсолютно є одні і однакові: це є читання Святого Письма, Біблії, Божого Слова. Це надзвичайно важливий момент, те, що нас вже сьогодні дуже-дуже виразно об’єднує – це є Святе письмо – Біблія». (Л. Гузар)

«…Святе письмо – це є Боже слово. Бог говорить до нас. А з того Божого слова ми можемо дуже багато чого навчитись. Я думаю, це надзвичайно важливе, щоб ми чи спільно, чи поодиноко, особисто вглиблювалися в те, що нам каже Господь Бог». (Л. Гузар)

«Святе письмо – Біблія, яка дає нам основну інформацію про найважливіші правди нашого існування, вона також дає нам силу». (Л. Гузар)

У програмі передбачені наступні заходи:

- щоденна спільна молитва за участю священнослужителів різних конфесій;

- духовне слово священика згідно молитовних намірень (подані нижче) та Біблійних читань;

- Хресна дорога для дітей та молоді (видання Сокальсько-Жовківської єпархії);

- спільне читання Святого Письма з поясненням;

- тематичні лекції, виховні години про значення Святого Письма як фундаментальної книги християнської віри, її роль у житті кожного християнина;

- оформлення приміщень навчальних закладів з використанням цитат Святого Письма;

- зустрічі священиків з педагогічними колективами;

- реколекційні науки для вчителів і вихователів, конференції.

- Також школярам та педагогам рекомендується відвідати парафіяльні храми та приступити до Сповіді і Святого Причастя з метою приготування до світлого празника Воскресіння Христового.