В США заарештували двох католицьких священиків і пролайф активістів, що переконували жінок не робити аборт
  • Суб, 16/09/2017 - 13:26

Десятьох пролайф активістів, включаючи двох католицьких священиків, заарештували вранці 15 вересня 2017 р. у Мічиґані та Вірджинії на території абортативних клінік, коли вони намагались переконати жінок не абортувати їх ненароджених дітей.

Акція «Red Rose Rescue» (порятунок червоної троянди) також відбувалась біля ще одного абортативного центру в Альбукерке, штат Нью Мексико, інформує LifeSiteNews. Однак активістам вдалось уникнути арешту.

В Адександрії, штат Вірджинія, було заарештовано чотирьох активістів-мирян та двох священиків – францисканця Фіделіса Москінскі та о. Стівена Імбаррато.

У Стерлінґ Хайтс, шт. Мітчиґан, було заарештовано чотирьох активістів-мирян. Їх заарештували за правопорушення, однак вже в 11:30 відпустили. Їх речниця зазначила, що учасники будуть звертатись до суду, щоб дати свідчення того, що відбулось на території абортативного центру.

За її словами, їй вдалось поговорити з однією жінкою, яка очікувала на процедуру аборту. «Я хочу тобі допомогти, хочу допомогти тобі не вбивати твою дитину», - розповідає пані Міллер. – «Давай вийдемо звідси. Я допоможу тобі. Якщо тобі потрібна фінансова допомога, духовна підтримка чи просто друг – ходімо зі мною». Однак, коли жінка почала підніматись, щоб вийти, до неї одразу підійшов працівник клініки і відвів її в сторону. Після прибуття поліції до клініки прийшла ще одна жінка, однак працівники одразу забрали її до палати.

Активісти пасивно протестували арешту, сидячи на підлозі. Поліція витягнула їх до службових авто.

Шестеро активістів у Вірджинії також пасивно протестували арешту, однак чотирьох жінок поліція вивезла з клініки на інвалідних візках, а священиків витягли силою.

Акція «Red Rose Rescue» змодельована за прикладом відомої канадської активістки Мері Вагнер, котра неодноразово заходила до абортативних центрів в Торонто і дарувала червоні троянди матерям, які хотіли абортувати своїх дітей. До кожної троянди була прикріплена картка із написом: «Ти була створена для того, щоб любити і бути любимою… твоя доброта є більшою, ніж усілякі труднощі твоєї ситуації. Обставини життя змінюються. Нове життя, яким би маленьким воно зараз не було, приносить обіцянку неповторної радості». На зворотному боці картки було вказано номери телефонів центрів підтримки вагітності. Вагнер вже п’ять років перебуває в ув’язненні за ненасильницькі спроби вберегти жінок та їх дітей від насильства аборту.