У Стразбурзі відправили Літургію "за Європу"
  • Суб, 22/06/2013 - 10:01

18 червня в катедральному соборі Страсбурга відслужили урочисту Святу Літургію «за Європу» в ознаменування 1150-ї річниці прибуття до Великої Моравії святих Кирила і Методія. У Страсбурзі розташована резиденція Європейського парламенту, а також Парламентська асамблея Ради Європи, якій і належить ця ініціатива, за підтримки держав Чехії і Словенії, – країн, куди прибули зі Сходу святі покровителі Європи.

Богослужіння очолювали митрополит і Архиєпископ празький кардинал Домінік Дука у співслужінні постійного спостерігача Святого Престолу при Раді Європи монс. Альдо Джордано.

У своїй проповіді кардинал Дука зазначив, що Європа має більше внутрішніх ворогів, ніж зовнішніх. Якщо сучасне суспільство хоче захистити проект єдиної Європи, уникаючи порочного кола вульгарності та порожнечі, то віра суспільства повинна підтримуватися розумом, а освічений розум – Божественним одкровенням.

У молитві вірних були прохання про Боже натхнення у справі захисту гідності людської особистості в Європі, про свободу від кайданів ідеології, влади і грошей.

У вітальному слові представники Європарламенту в кінці Літургії знову підтвердили бажання творення Європи – «не як замкнутої в собі фортеці, але солідарної з іншими регіонами світу, особливо з народами, котрі страждають від насильства, голоду й несправедливості».

За маиеріалами: http://ru.radiovaticana.va