В Стрию надали допомогу родинам учасників АТО
  • Втр, 06/10/2015 - 17:44

6 жовтня 2015 року «Благодійний фонд Карітас Стрийської єпархії УГКЦ» передав 82-ом родинам учасників АТО зі Стрийщини допомогу у вигляді продуктів, побутової хімії та медикаментів. Загалом зі Стрийського району на Сході України беруть участь у військових діях близько 500 осіб.

«Сьогоднішнє діло милосердя розпочинаємо молитвою, в якій молимо Бога за те, що втрачено і те, за що боремося», - сказав перед початком Молебня канцлер Стрийської єпархії о. Володимир Ждан.

Також священик подякував родинам учасників АТО від імені владики Тараса Сеньківа і Богдана Манишина за їхню мужність і жертву в ім’я миру та захисту Батьківщини, і запевнив їх у молитві за них усіх.

В свою чергу о. Василь Гушуватий, директор «Благодійного фонду Карітас Стрийської єпархії УГКЦ», представив працю фонду в даному напрямку і сказав, що вона є ділом милосердя і солідарності всієї спільноти вірних УГКЦ з тими, хто боронить сьогодні Україну, а також повідомив про проект психологічної підтримки військовослужбовців, що буде діяти з місяця січня при Карітасі Стрийської єпархії.