В Сумах невідомі кинули запалювальну суміш у римо-католицький храм
  • Пон, 03/11/2014 - 15:54

Сумські католики не знають хто і навіщо намагався підпалити храм громади Благовіщеня Пресвятої Діви Марії  і припускають, що це можуть бути сатаністи.

Як розповів РІСУ отець-настоятель Войцех Стасевич, подія сталася пізно ввечері, 1 листопада:

«Після завершення вечірньої Меси та концерту, приуроченому до Дня всіх святих, люди вже майже розійшлися. Було близько 10  вечора. Аж раптом ми почули звук розбитого скла, а потім у приміщення костелу залетіла якась скляна куля, розбилася і її вміст загорівся. Ми кинулися гасити пожежу,  а  коли вибігли на вулицю, то, звісно, нікого вже не побачили».

З’ясувалося, що зловмисники увійшли до невеликого коридорчику при вході в приміщення костелу, вибили великим каменем скляну шибку у дверях і вкинули ємність із запалювальною сумішшю всередину.

Отець не знає хто і навіщо це зробив, адже сумські римо-католики не мають жодних конфліктів. Навпаки, вони живуть насиченим соціальним життям, регулярно організовують концерти, при храмі діє художня галерея, щороку проходять виставки квітів, парк льодових скульптур тощо.

«Можливо, це якісь сатаністи чи представники подібних сект, адже подія сталася в День всіх святих»,  – припускає священик. Він додав, що за цих нещасних парафіяни моляться.

Заяву в міліцію отець не писав, хоча міліціонери прибули на місце події і все задокументували.