В свято Благовіщення волонтери привітали ув'язнених жінок і хворих
  • Суб, 08/04/2017 - 22:45

7 квітня 2017 року волонтери привітали зі святом Благовіщення ув'язнених жінок у Київському слідчому ізоляторі та чоловіків, що знаходяться на лікуванні у міжобласній лікарні в Бучанській виправній колонії. Цього святкового дня відбулося уділення Таїнств Хрещення і Миропомазання немовлятку, мати якого знаходиться під вартою. Хресні батьки - вірні з громади Св. Миколая на Аскольдовій Могилі променіють радістю. Олег і Анна без вмовлянь погодилися зі своєю місією. Цього року Богородичне свято збіглося із завершенням Чотиридесятниці напередодні суботи, коли спогадується подія Воскрешення Лазаря й Вербної Неділі. 
Після завершення відвідин Київської в'язниці перша група волонтерів прощається і вже друга група сідає в автівку, щоб вирушити до Бучанської колонії № 85. Дорогою обговорюється думка провести незабаром спільний захід для волонтерів. "Запросити їх на реколекції чи у паломництво", - пропонує брат Павло Загороднов. Біля колонії вже чекає персонал, який проведе час у супроводі волонтерів. Хворі і ув'язнені - особливі у висловленні вдячності за увагу до себе. Сьогодні волонтери привезли із собою книги і поштівки, подаровані добродіями Юрієм і Людмилою на потреби в'язнів. В цей час триває акція "Подаруй книгу в'язням!". Першу невеличку партію книжок уже отримали чоловіки, що знаходяться на лікуванні.

"В'язні дуже потребують слова у день великих релігійних свят, щоб розуміти євангельські контексти календаря, - говорить о. Костянтин, - але головне у цих зустрічах і коротеньких проповідях - підбадьорити людей, допомогти знайти сенс життя та зберегти почуття гідності. 

Мені радісно бачити сприяння персоналу у відвідуванні в'язнів. Це, інколи, ціною власного обіду і короткого відпочинку. Радію бути у свято поруч з волонтерами, дивлячись на яких в'язні бачать Церкву. Обличчя переображаються усмішками. Доброта - справжнє диво!"