В Техасі християнські агентства з усиновлення не будуть заставляти віддавати дітей гомосексуальним парам
  • Птн, 14/07/2017 - 17:18

Губернатор Техасу Грег Еббот підписав проект закону, який захищає християнські агентства з усиновлення від обов'язку віддавати дітей гомосексуальним парам, які навмисне позбавляють дитину можливості мати матір і батька.

Закон «HB 3859» дозволяє агентствам з усиновлення використовувати державні кошти, не побоюючись правових репресій за відмову віддавати дітей гомосексуальним парам. У закон також включені й інші заперечення «з міркувань совісті», такі як розміщення дітей з самотніми або розведеними дорослими.

«Ми дуже вдячні губернатору Ебботу за те, що він підписав закон "HB 3859", і за всю важку роботу, яку виконали представник Джеймс Франк і сенатор Чарльз Перрі для прийняття цього законопроекту, який дозволить агентствам з усиновлення в Техасі приносити користь дітям і зберігати їх вірними нашій вірі» - заявила Дженніфер Карр Оллмон, виконавчий директор Конференції Єпископів Техасу».

«Наші відомства по всьому штату активно шукають нові способи служити і приносити користь техаським дітям, а також вітають усіх людей доброї волі, які бажають приєднатися до нас в цих зусиллях».

Таким чином, відтепер Техас приєднався до таких штатів, як Північна і Південна Дакота, Алабама, Мічиган і Вірджинія, які прийняли закони, що захищають релігійні агентства з усиновлення.

Новий закон являє собою перемогу релігійної свободи, в умовах, коли легалізація так званих гомосексуальних «шлюбів», в поєднанні з поширенням законів проти «дискримінації» «сексуальної орієнтації» і «гендерної ідентичності» загрожують свободі католицьких і протестантських агентств з усиновлення працювати відповідно з своїми релігійними принципами.

Так, наприклад, в Бостоні, Сан-Франциско, штаті Іллінойс і Вашингтоні, окрузі Колумбія - католицькі агентства з усиновлення закрилися, зіткнувшись з примусом з боку держави віддавати дітей гомосексуальним парам.