В Тернопільському державному медичному університеті започатковано цикл духовних зустрічей
  • Срд, 27/01/2016 - 10:10

Під час зустрічі ректора Тернопільського державного медичного університету імені І. Горбачевського, професора Михайла Корди з ректором Тернопільської вищої духовної семінарії імені Патріарха Йосифа Сліпого, отцем Іваном Римарем було домовлено про започаткування в ТДМУ духовних зустрічей з майбутніми медиками.

За словами Івана Римаря, призначення священиків і лікарів в цьому світі є спорідненим, оскільки полягає в рятуванні душі і тіла людини. «Отже, задля досягнення кращої ефективності варто об’єднати зусилля. Ми готові долучатися до усіх благодійних і волонтерських проектів, які реалізовуються в вашому університеті. З радістю будемо брати участь у ваших проектах. Сподіваюся, що зустрічі студентів ТДМУ і вихованців нашої семінарії, спільна праця в напрямку одужання людини принесуть чимало користі суспільству», – зазначив ректор Тернопільської вищої духовної семінарії імені Патріарха Йосифа Сліпого.

Очільник ТДМУ, професор Михайла Корда висловив зацікавленість у реалізації спільних проектів, поглибленні співпраці між двома навчальними закладами. Він наголосив на тому, що зустрічі з духовними наставниками допоможуть студентам-медикам краще зрозуміти суть милосердя, співчуття і любов до ближнього у роботі лікаря. Ця співпраця також сприятиме особистісному зростанню молоді ТДМУ, яке у майбутньому допоможе у вирішенні проблем не тільки в галузі охорони здоров’я, а й у інших галузях життєдіяльності нашого суспільства.