В Тиврові буде відкрито Музей мучеників за віру
  • Чтв, 04/08/2016 - 09:39

На території парафії Святого Архангела Михаїла в місті Тиврові буде розташований Музей мучеників за віру. Створюється цей музей на знак пошани до Св. Івана Павла ІІ з нагоди 15-річчя його візиту до України, а також в пам'ять тих, які залишилися вірними і не зреклися своєї віри.

Якщо ти хочеш спричинитись до проекту великої історичної ваги, щоб передати правду про бурхливу історію нашого народу своїм дітям, то дізнайся, як це зробити.

На сторінці музею можна знайти детальну інформацію про сам проект та його призначення.

«Ті, хто спричиняється до появи цього виняткового місця пам’яті  і його властивого вигляду, мають на меті на різний спосіб – через реколекції, вистави, наукові конференції, реферати, організацію річниць на честь мучеників – увічнити пам’ять про мучеників за віру ХХ століття та усіх інших, хто несправедливо страждав і страждає у сьогоднішній війні на сході України.

MUZEI5

Адже в історії України є події і люди, про які ми не можемо забувати. До таких осіб належать тисячі мешканців нашої Батьківщини, а такими подіями є мученицька смерть всіх, хто терпів ради небесної і земної Батьківщини. Сутність і послання їхнього життя виражається у словах: «Не здаємося». Вони не піддалися злу, яке завжди є нищівним, а особливо, коли полягає у насильстві людини над іншою людиною і системи над суспільством», - так пише про музей Настоятель Делегатури Згромадження Місіонерів Облатів Марії Непорочної о. Павло Вишковський ОМІ.

muzei4

На сторінці музею автори пропонують ознайомитись з його складовими частинами. В усьому є глибока символіка: 14 кімнат – як 14 стоянь Хресної дороги. Тут буде і образ комуністичної реальності, і родинний дім віруючих, і «кімната смерті». Серцем музею стане кімната «Дар віри», в центрі якої знаходитиметься знищений вівтар, бо велич переслідуваних народжувалась біля вівтаря. Можна також ознайомитись з планом музею у 3D.

3D-модель-2

У розділі Етапи створення бачимо, що зараз йдуть основні, так би мовити, фундаментальні роботи, аби можна було продовжити будівельні роботи, планується провести електрику та опалення. Наступного року будуть готуватись спеціальні стенди з текстами, монтуватись експонати. Відкриття музею планується на 2018 рік – у річницю найсильніших переслідувань за віру.  

muzei3

У розділі Волонтерам і архітекторам можна знайти корисну інформацію про те, яким чином можна допомогти у справі створення музею своїми силами. Корисним може бути кожен. Крім того, на сторінці можна зробити онлайн-пожертву, аби підтримати проект. Будь-яка сума є важлива.

muzei 7

Інформація на сторінці доступна шістьма мовами, є форма для зворотного контакту.

Запрошуємо кожного приєднатись до справи створення першого і єдиного в Україні Музею мучеників за віру на Вінниччині під покровом Матері Божої Тиврівської.