В Токіо та Осаці пройшли марші життя
  • Пон, 27/07/2020 - 12:08

Через загрозу коронавірусу в них взяли участь лише кілька сотень людей. Більшість із них були католиками за межами Японії. Мітингувальники несли статую Богоматері Фатімської і молилися розарій.
«Марш за життя» проводиться вже 7 років приблизно 13 липня. На річницю Фатімських об’явлень у 1948 році уряд Японії легалізував аборти. Девіз цьогорічного маршу «Щоб ніхто не залишився позаду» посилається на слова, які використовуються в програмі ООН з питань сталого розвитку, виданій 5 років тому. Серед 17 цілей порядку денного, окрім боротьби з бідністю та голодом, є гендерна рівність, але немає захисту життя ненародженої дитини. Організатори закликають Організацію Об’єднаних Націй включити захист життя від зачаття до програми. Вони вважають, що таке звернення може надійти з Японії, оскільки тут немає чітких рухів щодо абортів.

Організатором маршу є католик Масаакі Ікеда, який 7 років тому побачив марш життя у Вашингтоні. Це надихнуло його на організацію подібного заходу в Токіо, і цього року також вперше в Осаці. Обидва марші супроводжувались міжнародною Інтернет-конференцією з питань захисту життя.
Аборт дозволений у Японії у виняткових випадках у віці до 22 тижнів. За даними Міністерства соціального захисту населення, внаслідок абортів два роки тому було вбито понад 160 000 дітей. Кількість процедур зменшилася за останні роки, але особливо велика їхня кількість серед підлітків. Щодня в утробі в Японії вбивають 450 немовлят.