В УГКЦ до 80-річчя з дня народження та 55-річчя священства Блаженнішого Любомира випустили ювілейну медаль
  • Чтв, 28/02/2013 - 12:06

З благословення Блаженнішого Святослава, Глави УГКЦ, до 80-річчя з дня народження та 55-річчя священства Блаженнішого Любомира (Гузара), Архиєпископа-емерита УГКЦ, випущено ювілейну медаль. З одного боку медалі, яка виготовлена зі срібла невеликим тиражем, зображено Блаженнішого Любомира в ризах і зроблено напис «Блаженніший Любомир Кардинал Гузар. 80 років від дня народження». Із другого боку – два храми: Патріарший собор Воскресіння Христового УГКЦ у Києві та базиліка Святої Софії в Римі, напис «Патріарший собор Воскресіння Христового. Базиліка Святої Софії. Київ, Рим», а поряд зі соборами ще один напис – «55 років священства». 

Додамо, що 26 лютого 2013 року, під час святкування ювілеїв у Митрополичих палатах, що на території Свято-Юрського комплексу у Львові, Блаженніший Любомир дарував такі медалі на знак подяки всім, хто приходив його вітати.

Коментуючи цю подію, Блаженніший Святослав сказав, що дві сторони цієї медалі символізують дві складові життя Блаженнішого Любомира: людську та душпастирську. «Ця медаль віддзеркалює життя і служіння нашого ювіляра для УГКЦ і українського народу», – пояснив Предстоятель Церкви.

Джерело: Департамент інформації УГКЦ