В УГКЦ моляться за жертви збитого «Боїнга 777»
  • Пон, 28/07/2014 - 14:42

Минулого тижня в храмах УГКЦ в Україні та за кордоном були проведені моління за упокій загиблих в авіакатастрофі «Боїнга 777», а також за усіх, хто постраждав від військової агресії проти України за минулі місяці.

Поминальні богослужіння на дев’ятий день від загибелі 298 пасажирів збитого терористами літака малайзійської авіакомпанії відбулися, зокрема,  у Патріаршому соборі Воскресіння Христового в Києві, у катедральному соборі Святого Юра у Львові, у катедральному соборі Непорочного зачаття Пресвятої Богородиці в Тернополі. Участь у моліннях взяли правлячі єпископи, духовенство, миряни, представники дипломатичних кіл та громадянського суспільства України. Раніше свої співчуття родинам загиблих і заклик до молитви за невинні жертви цього злочину скерували Глава УГКЦ Блаженніший Святослав та Правлячий єпископ єпархії Святого Володимира Великого для греко-католиків Франції, Швейцарії та країн Бенілюксу владика Борис (Ґудзяк.)

На думку Секретаря Синоду Єпископів УГКЦ владики Богдана (Дзюраха), реакція українського суспільства на цю трагедію свідчить, що український народ, «попри великі власні страждання, не замикається в собі, але здатний виявляти найглибші людські і християнські почуття – співстраждання, співчуття та солідарність з потерпілими». Саме такого свідчення настійливо потребує нинішня Європа, щоб протиставити смертоносній хвилі насилля, яка загрожує сьогодні не тільки Україні й цілому світові, силу добра і християнської любові - наголосив Секретар Синоду Єпископів УГКЦ.