В УГКЦ презентують Біблію для дітей написану шрифтом Брайля
  • Пон, 21/05/2018 - 18:23

Завтра, 22 травня 2018 року, о 12:30 год. відбудеться презентація Біблії для дітей «Заплющ очі . Дивись серцем», надрукованої  шрифтом Брайля. Захід відбудеться в інформаційному агентстві УНІАН

Дане видання Біблії для дітей, в тому числі – для дітей з порушенням зору, приурочене вшануванню року Біблії в Україні. Дедуковано Святе Письмо особі Блаженної пам’яті Патріарха Любомира (Гузара), який на схилку літ також боровся із недугою пов’язаною із втратою зору. До річниці Його відходу до вічності надрукована ця Біблія. Про друк видання для незрячих дітей, за свого життя старався Блаженніший Любомир.

Презентації видання відбуватимуться у різних містах України, а зокрема; у Рівному, Харкові, Одесі, Житомирі, Івано-Франківську, та інших обласних центрах. В рамках заходів будуть висвітленні проблеми дітей та дорослих із порушенням зору. Окрім цього буде розглянуто питання про актуальність забезпечення маленьких громадян України дитячими книжками, надрукованими шрифтом Брайля.

Зазначимо, що сьогодні в нашій державі мешкає багато юних читачів, які з нетерпінням чекають на вихід таких книг, що принесуть їм насолоду та втіху.

Учасники презентації:  Преосвященний Владика Йосиф Мілян, Єпископ-помічник Київської архиєпархії УГКЦ; Марина Потеляхіна, завідувачка відділом обслуговування центральної спеціалізованої бібліотеки для сліпих імені Миколи Островського; Ганна Гут, ілюстратор; Ростислав Комаренко, натхненник та керівник проекту; Марія Мельникович, координатор спільноти Покоління Любомира (Гузара).

Модератор: о. Андрій Боднарук, Голова прес-бюро Київської архиєпархії УГКЦ

Адрес: (вул.Хрещатик, 4, конференц-зал). Реєстрація на місці за редакційними посвідченнями.

Оглянути презентацію можна буде за цим посиланням: ПРЕЗЕНТАЦІЯ БІБЛІЇ

Прес-служба Київської архиєпархії