В УГКЦ проголосили початок аудиту Патріаршої курії
  • Втр, 14/03/2017 - 19:39

Стратегія розвитку УГКЦ «Жива парафія – місце зустрічі із живим Христом» включає в себе не тільки парафії, а й всю Церкву, зокрема її структури. Саме розвиток патріарших структур, які об’єднують Тіло Церкви, є одним із стратегічних пріоритетів її розвитку. Нам потрібно розуміти те, як центральні церковні структури можуть служити УГКЦ в Україні та світі. З цією метою й проведуть аудит розвитку Патріаршої курії УГКЦ.

Про це повідомив Глава і Отець УГКЦ Блаженніший Святослав 14 березня під час прямого телемосту працівників Патріаршої курії Києва та  Львова.

За словами Предстоятеля Церкви, такий аудит необхідний ще й тому, що динаміка впровадження стратегії розвитку УГКЦ має часовий вимір (до 2020-го року). По закінченні цього терміну подальше впровадження стратегії повинна взяти на себе Патріарша курія.

Таким чином, зачитали Декрет Глави УГКЦ, за яким владику Кена (Новаківського), Єпарха Нью-Вестмінстерського, призначено керівником групи аудиторів. «Бажаючи подбати про розвиток Патріаршої курії, щоб вона сприяла кращому служінні всій нашій Церкві, ми, владою нам даною, зваживши на норми кан. 114 Кодексу канонів Східних Церков і заслухавши думку отців Синоду, що проходив у Львові-Брюховичах, 4-11 вересня 2016 року Божого, уповноважуємо вас здійснити аудит Курії Отця і Глави Церкви», - йдеться в Декреті. Крім цього, в Декреті зазначено осіб, які допомагатимуть здійснювати аудит (о. Віталій Токар, о. Анібал Соутус, п. Ольга Вох, бр. Андрій Малиш).

За словами експерта і члена даної групи Ольги Вох,  аудит курії потрібен, аби проаналізувати її подальше стратегічне бачення. «Патріарша курія покликана, насамперед, допомагати Главі Церкви в його служінні на всіх континентах та допомагати йому виконувати рішення Синодів єпископів. Вона також покликана сприяти зміцненню глобальної єдності Церкви та усвідомлювати існуючі потреби в єпархіях і громадах УГКЦ»,  - переконана п. Ольга.