В УГКЦ розпочали модульну навчальну програму «Студії живої парафії»
  • Пон, 05/02/2018 - 13:50

5 лютого розпочалася модульна навчальна програма з адміністрування соціальних проектів для представників парафій під назвою «Студії живої парафії».

Учасниками програми є двадцять парафіяльних громад УГКЦ зі всієї України, представлені священиком та одним активним членом парафіяльної спільноти. Загалом сорок осіб. Програма триватиме 5 місяців.

Протягом програми учасники матимуть змогу попрацювати із фаховими викладачами, що мають великий довід в сфері реалізації соціальних проектів у місцевих громадах. Задля обміну досвідом учасники будуть відвідувати громадські організації та релігійні громади, що успішно розвивають соціальне служіння. У підсумку десять команд отримають міні-ґранти від Львівської освітньої фундації на реалізацію проектів, опрацьованих у рамках навчальної програми.

Навчання здійснює Львівська освітня фундація в рамках програми Карітасу України «Підвищення рівня соціальної відповідальності парафій та їх участі в житті громад на місцевому рівні». Ця програма, яка реалізується під патронатом Відділу соціального служіння Патріаршої курії УГКЦ, є практичним втіленням затвердженої Синодом Єпископів УГКЦ в 2016 році Стратегії розвитку соціального служіння.

Головна ціль Стратегії – розвиток на рівні парафій, який стане можливий завдяки праці в трьох ключових напрямках: плекання духа жертовності та соціальної відповідальності; розвиток безпосереднього служіння; інституційний та професійний розвиток служіння в місцевій громаді.

Символічно, що навчальна програма розпочинається під час соціальних днів між Неділею про блудного сина і М’ясопусною неділею, яка є днем благодійності та соціального служіння в УГКЦ.

о. Андрій Нагірняк