В УГКЦ розробляють нову програму формації майбутніх священиків
  • Птн, 18/05/2018 - 13:55

У рамках розробки нової програми формації майбутніх священиків до Івано-Франківської духовної семінарії з короткими лекціями завітали представники Комісії у справах родин о. Іван Глова та о. Тарас Цікало. Доповідачі приїхали з подвійною метою – поділитися досвідом праці Інституту душпастирства подружжя та сім’ї свв. Йоакима і Анни та розповісти про особливості формації майбутніх священиків.

Гості провели своєрідну лекцію, в якій взяли участь студенти 5 та 6 курсів разом із ректором семінарії прот. Олесем Будзяком.

«Оскільки зараз немає опрацьованої програми підготовки майбутніх священиків до подружнього життя, ми поставили собі за мету дослідити це питання не самостійно, а користуючись думкою семінаристів», – розповідає о. Іван Глова, префект Львівської духовної семінарії.

З цією метою студентам-богословам старших курсів було запропоновано коротке анонімне опитування, в якому, відповідаючи на цікаві та провокативні питання, учасники конференції мали змогу висловити свою думку та подати ідеї щодо програми виховання майбутніх душпастирів.

Зустріч проводилась у формі бесіди та запитань – відповідей. Доповідачі поділились своїм досвідом організації навчань для пар, які готуються до прийняття св. Тайни Подружжя в рамках діяльності Інституту душпастирства подружжя та сім’ї свв. Йоакима і Анни, що діє на території Стрийської єпархії, а семінаристи мали можливість задати ряд питань, які їх цікавлять.

Подібні конференції представники Комісії у справах родин  планують проводити у інших семінаріях УГКЦ. 

Західне бюро «Живого ТБ» за матеріалами www.ifds.org.ua