В УГКЦ створять перший закритий монастир
  • Срд, 07/08/2013 - 17:14

8 - 11 серпня в Реколекційному домі редемптористів у Львові, на вул. Замарстинівській, 225, відбудуться реколекції для дівчат, які цікавляться монашим життям.

Про це Львівським новинам онлайн повідомила сестра Марія Слєпченко, єдина в Україні контемплятивна редемптористка.

Реколекції проведе о. Василь Оприско, редемпторист. Темою зібрань стане Євангеліє від Святого Матея.

До участі в реколекціях запрошують усіх охочих, незалежно від віку. Станом на сьогодні до участі вже зголосилися шестеро дівчат. Як розповіла сестра Марія, для тих, хто мешкає в іншому населеному пункті, за невелику оплату на час реколекцій надають помешкання.

Сестра Марія розповіла, що в УГКЦ нині розглядають можливість створення монастиря споглядального типу.

«Це монастир закритого типу, метою діяльності якого є молитва. Так склалося, що нині в УГКЦ монастиря закритого типу немає: більшість мають зовнішню діяльність, тобто займаються катехизацією чи медичною справою, − каже сестра Марія. − Натомість у монастирі споглядального типу робота ведеться на власній території. Там є церква, куди люди можуть приходити та долучитися до нашої молитви й Літургії. Ми доступні для відвідувачів, які хочуть зачерпнути дух молитви чи прийти за порадою або кілька днів пожити з нами».

Нині, за словами сестри Марії, шукають земельну ділянку для будівництва майбутнього монастиря, а ще потребують сестер для місії заснування.

«Як сестра з обітом, я поки одна в Україні, тому не було кого послати на місію заснування монастиря. Тож єдиною можливістю є підготувати українок, які приєднаються до цієї місії, аби за два−три роки повернутися та заснувати монастир», − каже сестра Марія.

Тож реколекції, які проведуть у Львові, мають на меті знайти серед дівчат тих, хто бажає присвятити своє життя служінню Господу.

«Проте завданням реколекцій не є якась агітація. Вірю, що бажання споглядального життя є в багатьох, проте реалізувати його не було змоги, оскільки таких монастирів в Україні немає», − додала сестра Марія. 

Джерело: http://news.ugcc.org.ua