В УГКЦ святкують день Блаженної Йосафати
  • Пон, 20/11/2017 - 16:56

20 листопада Церква спогадує пам’ять блаженної матері Йосафати Гордашевської, співзасновниці Згромадження сестер служебниць Непорочної Діви Марії. Цього дня монастирі сестер служебниць у всьому світі відкриті для всіх, хто хоче молитися і просити заступництва в Блаженної Йосафати, першої служебниці.

19-20 листопада 2017 року двері провінційного дому Згромадження сестер служебниць у Львові гостинно відчинені для всіх, хто бажав прийти і помолитися біля мощів блаженної Йосафати. Протягом цих днів у монастирській каплиці через заступництво блаженної Йосафати лунали молебні, акафісти, вервиці та пісні. Охочих молитися було справді багато. Варто згадати, що блаженна Йосафата є особливою покровителькою для родин, які не мають дітей. Через молитву за її посередництвом кілька родин вже вимолили в Бога дар батьківства, тому теж зі своїми діточками прийшли подякувати блаженній.

Запрошені священики – о. Севастіян Дмитрух, студит, о. Йоан Школик, протоігумен ЧСВВ, о. Назарій Мисяковський, о. Тарас Фітьо після богослужінь ділилися своїми молитовними роздумами про життя блаженної Йосафати. Також відвідувачі розповідали сестрам цікаві історії про те, як блаженна Йосафата їм допомогла вирішити певну складну життєву ситуацію.

20 листопада, уже традиційно, на молитву до блаженної Йосафати завітали дошкільнята дитячого садка Святого Миколая разом із вихователями та батьками. Малюки щиро молилися Молебень до Йосафати в різних намірах – за свої родини, за мир в Україні, за наших воїнів і особливу Божку опіку над ними. Після молитви діти вшанували Блаженну Йосафату віршами та піснями, у яких розповіли про життя с. Йосафати, яке було наповнене любов’ю до Бога і людей, особливо бідних та хворих. На згадку про те, що блаженна Йосафата мала відкрите серце до малих дітей, пригощала їх цукерками та обдаровувала образками, сестри пригостили дітей «солодощами» від блаженної Йосафати.

Блаженна Йосафата була, є і залишиться покровителькою всіх, що знаходяться в потребі, та своєю любов’ю, служінням є дійсно жінкою всіх часів!