В УГКЦ відбудеться тренінг для тих, хто хоче стати наставником для дитини-сироти
  • Втр, 09/07/2013 - 16:17

16–21 липня відбудеться 4-денний тренінг із наставництва для дітей-сиріт, який проведуть представники Комісії УГКЦ у справах родини. До участі запрошують осіб, яким небайдужа доля дітей-сиріт; тих, хто бажає присвячувати свій час, знання та сили спілкуванню з ними і хоче стати наставником для дитини-сироти. Про це повідомили в Комісії УГКЦ у справах родини.

Учасників ознайомлять з особливостями розвитку дітей, що перебувають у закладах державної опіки, розкажуть роль і завдання наставника, а також вони спробують себе в ролі наставника під час рольових вправ.

Додамо, що суть наставництва полягає в тому, що доросла людина будує стосунки з дитиною-сиротою, регулярно зустрічається з нею, спілкується та допомагає. Так у дитини з’являється друг, близька людина, якій можна довіряти, до якої можна звертатися за порадою та підтримкою. Як показує досвід, стосунки з наставником дуже цінні для дитини, позитивно впливають на неї та допомагають приготуватися до самостійного життя поза інтернатом. Щоби стати наставником не потрібно ніяких особливих навиків - лише треба вміти слухати, мати бажання турбуватися та передавати свій досвід і знання.

За інформацією звертайтеся за тел.: (032) 261 04 11; 068 502 01 62; 067 35 75 625, ел. адреса:  rodyna@ugcc.org.ua

Департамент інформації УГКЦ