В УГКЦ вишколюватимуть місіонерів Декади місійності-2017
  • Птн, 28/04/2017 - 19:15

З року в рік, ми запрошені відновлювати місійний дух наших парафій і пожвавити наші спільноти в особливий спосіб протягом десяти днів від свята Вознесіння ГНІХ до Зіслання Святого Духа - за допомогою Декади місійності.

Проте, цьогорічна Декада місійності матиме цікаву особливість. Для проведення програми Декади  хочемо залучити активних мирян з парафій або спільнот, а також – семінаристів, монахинь та монахів, які, за побажанням пароха, можуть допомогти провести заходи Декади місійності у ваших парафіях.

Про це йдеться в Листі-зверненні владики Йосафата (Мощича), голови Ради з питань євангелізації при Главі УГКЦ, щодо проведення цьогорічної Декади місійності.

Як йдеться далі, такі активні члени Церкви стануть місіонерами Декади-2017. Але перед тим, вони повинні пройти спеціальний одноденний вишкіл і вміти проводити відповідні заходи Декади.

«Місіонерами можуть стати усі бажаючі, - пише далі єпископ. - Набір в групу місіонерів буде відбуватися за рекомендацією пароха або духівника спільноти, до якої належить особа, або лідера, якщо спільнота не є парафіяльною і немає духівника».

Програма вишколу місіонерів передбачає такі заходи: спільна молитва, практичні поради щодо проведення заходів Декади на парафії, навчання про поставу місіонера (джерела, духовність, роль в Церкві, особистий приклад), тренінг про роботу в команді, навчання про те, як говорити свідчення, як проводити малу групу ділення, молитовне читання Слова Божого (Lectio Divina), спілкування.

Вишкіл проведуть: о. д-р Олег Кіндій, викладач УКУ, член Ради з питань Євангелізації при Главі УГКЦ, Олеся Колос, секретар Ради з питань Євангелізації при Главі УГКЦ, о. Теодор Пилявський ЧСВВ, координатор Школи євангелізації св. Ап. Андрія, та інші. Участь у вишколі безкоштовна.

«Стати Місіонером декади – це нагода для духовного зростання активних мирян  та їх формування для служіння та праці на парафії і поза нею. В майбутньому ці особи зможуть провадити молитовні та біблійні групи», - переконаний владика Йосафат.

Вишкіл відбудеться 13 травня 2017 року в Патріаршому домі (кімната 031)  у Львові (вул. Хуторівка, 35б) з 10.00 год. до 17.00 год.

Рекомендаційний лист для участі у вишколі потрібно надсилати на електронну скриньку: misioner-ugcc@ukr.net до 5 травня 2017 року. Деталі за телефоном (067) 296 2444.

Департамент інформації УГКЦ

Додаток:

Рекомендаційний лист

(лист – взірець)

Владиці Йосафату (Мощичу),
голові Ради з питань Євангелізації при Главі УГКЦ

 

Я, ім’я, прізвище  пароха чи духівника спільноти, рекомендую наступних осіб – ім’я, прізвище  – для участі у вишколі Місіонерів декади місійності, що буде відбуватися у суботу 13 травня, 2017 р.Б. у Патріаршому домі за адресою: м.Львів, вул. Хуторівка, 35.