В УГКЦ вийшло друком нове видання Блаженнішого Святослава «У паломництві до гідності та свободи…»
  • Пон, 30/03/2015 - 17:01

З нагоди четвертої річниці інтронізації Глави УГКЦ вийшло друком нове видання «У паломництві до гідності та свободи: Пастирське слово Блаженнішого Святослава до вірних УГКЦ і всіх людей доброї волі».

Видання містить у собі проповіді, промови, інтерв’ю, послання, звернення та інші документи Отця і Глави УГКЦ, виголошені ним протягом першого року боротьби українського народу за свою гідність та свободу (від грудня 2013-го по грудень 2014-го).

Книга складається із чотирьох розділів: «Проголошування мирного способу змагання на право на європейське майбутнє», «Голос на захист співвітчизників, постраждалих від рук злочинної влади», «Позиція в час інтервенції Росії на Південь та Схід України» та «Душпастирська опіка українців у збройній боротьбі на східних теренах Батьківщини». У кожному із них містяться промови, проповіді, заяви, листи до високопосадовців, звернення та інше з приводу однойменних розділів. Видання буде корисним для священиків, монашества, мирян, науковців та усіх зацікавлених осіб.

Варто зазначити, що вступне слово до книги написав український правозахисник, публіцист, віце-ректор Українського католицького університету у Львові Мирослав Маринович. У своєму слові п. Мирослав звертає увагу на ключову ідею цього збірника. На його погляд, найперше, його ідея полягає в тому, щоб  проаналізувати, які «дії в недавньому минулому були благословенні,  а які – відійшли в минуле, не залишивши пам’яті та в історії значущого сліду». Крім цього, на його думку, ця книга є «гідною відповіддю на всі лукавства інформаційної війни  проти УГКЦ». Автором задуму видання та упорядником цього збірника є Ірина Голота.

Придбати нове видання УГКЦ «У паломництві до гідності та свободи: Пастирське слово Блаженнішого Святослава до вірних УГКЦ і всіх людей доброї волі» можна в інтернет-крамниці УГКЦ (http://shop-ugcc.com.ua/) або за тел.: (032) 297 11 21, 067 208 24 26.