В УГКЦ започатковують Катехитичну онлайн-школу
  • Чтв, 07/05/2020 - 19:19

У середу, 13 травня 2020 року, о 16:00 розпочнеться перший урок Катехитичної онлайн-школи «Промінь світла». Онлайн-школа – це спільний проєкт «Живого телебачення» та Патріаршої катехитичної комісії УГКЦ.

На першому етапі заняття будуть проводитися для групи дітей, які готуються до першої Сповіді і урочистого Святого Причастя. У перспективі плануються уроки для дітей інших вікових груп.

Як відбуватиметься навчання?

Навчання відбуватиметься через ZOOM з прямим ефіром на каналі «Живого ТБ» в мережі YouTube або сторінці «Живого ТБ» у Facebook. Катехиткою буде черниця Згромадження сестер Пресвятої родини с. Дам’яна Галущак. Сестра Дам’яна, відповідно до визначеної програми підготовки, проведе 24 уроки. Уроки відбуватимуться щосереди і щосуботи, початок о 16:00. Відповідно, програма навчання розрахована на 12 тижнів. По завершенні навчання буде іспит. Усі, хто його успішно складе, отримають сертифікат Патріаршої катехитичної комісії про закінчення підготовки до першої Сповіді і урочистого Причастя. Сертифікат дає дитині можливість приступити у її парафії до Сповіді і Причастя.

Хто може стати учнем школи?

До школи набираємо 50 дітей, віком 8-9 років, які вже отримали Таїнство Хрещення. Через ZOOM вони братимуть безпосередню участь в уроках і матимуть можливість вести живий діалог з катехиткою. Тільки ці діти будуть допущені до іспитів і тільки вони отримають сертифікати.

Усі інші зацікавлені особи зможуть дивитися уроки в прямому ефірі або відтак у записі.

Що потрібно для того, щоб бути зарахованим до онлайн-школи?

Для цього потрібно батькам дитини до 10 травня (включно) заповнити та підписати спеціальну анкету (див. у додатку), зробити її фотокопію та надіслати на електронну адресу «Живого ТБ» tv.ugcc@gmail.com. Важливо, щоб дитина, яка претендує навчатися в нашій онлайн-школі, особисто цього бажала, брала участь в усіх уроках та була готовою виконувати невеликі домашні завдання.

Додаток

Анкета для зарахування до Катехитичної онлайн-школи «Промінь світла»

Ім’я і прізвище дитини________________________________

Дата народження_____________________________________

Дата прийняття Хрещення_____________________________

Парафія, до якої належить дитина (вказати адресу парафії)

_____________________________________________________

Ім’я і прізвище батьків_________________________________

Контактний номер телефону батьків______________________

 

Даю згоду на обробку вказаних тут персональних даних________________(підпис)

Даю згоду на участь моєї дитини в цьому відеопроєкті_______________(підпис)

Дата заповнення __________________